1. Які вироби називаються кондитерськими ?



Дата конвертації08.06.2016
Розмір445 b.



1. Які вироби називаються кондитерськими ?

  • 1. Які вироби називаються кондитерськими ?

  • 2. Чим характерні кондитерські вироби ?

  • 3. Як класифікують кондитерські вироби в залежності від основної сировини ?

  • 4. Що відносять до цукристих кондитерських виробів ?

  • 5. Що відносять до борошняних кондитерських

  • виробів ?

  • 6. Які види шоколаду ви знаєте ?

  • 7. Який шоколад вам подобається найбільше ?

  • 8. З якими начинками продають шоколад у вашому навчальному магазині

  • 9. Як називається шоколад із застиглими бульбашками в середині ?

  • 10. Які вам відомі фірми - виробники шоколаду ?



Борошняні

  • Борошняні















Ситуація № 1

  • Ситуація № 1

  • Покупець просить порекомендувати шоколад, не дорогий, смачний і з низькою калорійністю.

  • Продавець повідомляє, що у відділі є широкий асортимент шоколаду, який викладений на вітрині і покупець сам може вибрати собі шоколад на свій смак. Чи правильні дії продавця?



Тема уроку

  • Тема уроку

  • “Какао-порошок, шоколад”



Мета уроку:

  • Мета уроку:

  • ознайомитися з історією виникнення шоколаду, вивчити споживчі властивості какао-порошку та шоколаду, сировину для їх виробництва, основні види та їх відмінні особливості, ознаки доброякісності та дефекти, пакування, маркування та оптимальні умови зберігання ;

  • закріпити знання з розпізнавання різновидів шоколаду та з визначення ознак його доброякісності .



Очікувані результати:

  • Очікувані результати:

  • Після цього уроку учні зможуть:

  • - характеризувати какао-порошок і шоколад та їх відмінні особливості;

  • - розпізнавати окремі види шоколаду за зовнішнім виглядом;

  • - визначати ознаки доброякісності шоколаду;

  • - надавати покупцям компетентні консультації щодо пропозиції шоколаду.



План

  • План

  • 1. Какао-боби та їх переробка.

  • 2. Какао-порошок і його характеристика.

  • 3. Шоколад: харчова цінність, споживчі властивості, сировина для виробництва.

  • 4. Класифікація і асортимент шоколаду.

  • 5. Вимоги до якості, пакування, маркування та зберігання шоколаду.



1. Какао - боби та їх переробка

  • 1. Какао - боби та їх переробка





2. Какао-порошок, його характеристика

  • 2. Какао-порошок, його характеристика



ОСНОВНІ ПРОЦЕСИ ВИРОБНИЦТВА КАКАО-ПОРОШКУ

  • ОСНОВНІ ПРОЦЕСИ ВИРОБНИЦТВА КАКАО-ПОРОШКУ























3. Шоколад: харчова цінність, споживчі властивості, сировина для виробництва.

  • 3. Шоколад: харчова цінність, споживчі властивості, сировина для виробництва.

































1. Що є основною сировиною для виготовлення какао-порошку, шоколаду та какао-продуктів?

  • 1. Що є основною сировиною для виготовлення какао-порошку, шоколаду та какао-продуктів?

  • 2. Що таке какао-порошок?

  • 3. Назвати основну сировину для виготовлення шоколаду?

  • 4. Чим відрізняється десертний шоколад від звичайного? Який вважається правдивішим?

  • 5.Що таке пористий шоколад? В чому його переваги?

  • 6. З чого виготовляють білий шоколад?

  • 7. Чим відрізняються між собою дитячий, молочний і звичайний шоколад?

  • 8. У яких випадках виникає дефект шоколаду – посивіння?


















База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка