2 встановити оптимальний термін зберігання зерна кукурудзи для використання на певні цілі



Дата конвертації04.06.2016
Розмір445 b.



полягає у вивченні та виділенні факторів вирощування кукурудзи, які сприятимуть формуванню високоякісної сировини для використання на різні цілі та тривалого зберігання.

  • полягає у вивченні та виділенні факторів вирощування кукурудзи, які сприятимуть формуванню високоякісної сировини для використання на різні цілі та тривалого зберігання.



1)дослідити вплив умов вирощування за промислової системи землеробства при різних обробітках ґрунту на початкову якість зерна кукурудзи та виявити можливість його використання на різні цілі;

  • 1)дослідити вплив умов вирощування за промислової системи землеробства при різних обробітках ґрунту на початкову якість зерна кукурудзи та виявити можливість його використання на різні цілі;

  • 2) встановити оптимальний термін зберігання зерна кукурудзи для використання на певні цілі;

  • 3)дати економічну оцінку ефективності реалізації зерна кукурудзи, отриманого під дією різних факторів вирощування, до та після зберігання.



Як нам відомо що кількість і якість будь якої сільськогосподарської продукції залежить від багатьох різних факторів. Урожайні збори, харчова і технологічна цінності зерна кукурудзи перебувають в прямій залежності як від сорту чи гібриду, агротехніки вирощування, погодних умов року, так і від способів і строків збирання врожаю, післязбиральної обробки, транспортування і зберігання.

  • Як нам відомо що кількість і якість будь якої сільськогосподарської продукції залежить від багатьох різних факторів. Урожайні збори, харчова і технологічна цінності зерна кукурудзи перебувають в прямій залежності як від сорту чи гібриду, агротехніки вирощування, погодних умов року, так і від способів і строків збирання врожаю, післязбиральної обробки, транспортування і зберігання.





















Економічно вигідне ведення сільського господарства ставить перед науковцями і виробниками різноманітні цілі і завдання, вимагаючи від них при цьому не аби яких зусиль для подолання великої кількість різноманітних проблем і негараздів.

  • Економічно вигідне ведення сільського господарства ставить перед науковцями і виробниками різноманітні цілі і завдання, вимагаючи від них при цьому не аби яких зусиль для подолання великої кількість різноманітних проблем і негараздів.

  • Зробивши висновки з проведених досліджень, щодо зберігання за різних способів обробітку грунту за промислової системи зерна кукурудзи можна подати ряд висновків:

  • схожість зерна кукурудзи протягом перших шести місяців зберігання в загалом інтенсивно зростала, а за решту шість місяців почала поступово, не великими темпапи знижуватись.За увесь час проведення досліду,зберігання кукурудзи вирощеної за різни способів обробітку грунту більш стабільною схожість була за полицево-плоскорізного обробітку і на прикінці зберігання становила 99%. Трохи менші показники збереглися за плоско різного 98% і за поверхневого теж 98%.Виявлено статистично значущий вплив на досліджуваний показник строку зберігання та відсутність впливу інших факторів;

  • на закладання на зберігання потрібно намагатись закладати зерно як найменш заражене хворобами. Протягом всього терміну зберігання у всіх досліджуваних зразках зменшилась кількість інфікованих зернівок за рахунок сталої температури і відносної вологості повітря які були сталими;

  • Проаналізувавши всі показники в цілому можна зробити висновок, що найкращі показники якості кукурудзи як до закладання так і після 12-ти місячного зберігання проявилися за диференційованого і за полицево-безполицевого обробітках грунту



1. Високі якісні ознаки за промислової системи землеробства зерно кукурудзи вирощене за диференційованого і полицево-плоскорізного обробітків зберігає протягом девיִяти місяців з незначними втратами якісних показників. За більшого терміну зберігання вони поступово зменшуються, і тому погіршується якість продукції при переробці зерна.

  • 1. Високі якісні ознаки за промислової системи землеробства зерно кукурудзи вирощене за диференційованого і полицево-плоскорізного обробітків зберігає протягом девיִяти місяців з незначними втратами якісних показників. За більшого терміну зберігання вони поступово зменшуються, і тому погіршується якість продукції при переробці зерна.

  • 2. Для отримання максимально можливих прибутків необхідно проводити реалізацію зерна після 6 місяців зберігання, що забезпечить максимальне фінансове надходження.






База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка