Генетично модифіковані організми Мета



Дата конвертації02.06.2016
Розмір445 b.


Генетично модифіковані організми


Мета:

  • Продовжити знайомитися з ГМО, вивчати їхній вплив на навколишнє середовище, на здоров’я людини, а також знати про вміст ГМО в продуктах харчування, знати які ГМ - рослини використовуються в легкій промисловості і виховувати обережне ставлення до ГМ - продукції.



Генетично модифіковані організми – це…

  • живі організми, які містять гени, штучно створені або запозичені з інших організмів.



Методи отримання ГМО

  • Отримують генетично модифіковані організми за допомогою:

  • генетичної інженерії ;

  • штучне злиття клітин;





Наприклад, створений компанією "Новартіс" сорт кукурудзи містить ДНК кукурудзи, одного вірусу і двох видів бактерій. Ще одним "дивом генної інженерії" є сорт помідорів, для морозостійкості якого в овочі вживлено ген медузи. Тож чи впевнені ви у тому, що саме їсте?!

  • Наприклад, створений компанією "Новартіс" сорт кукурудзи містить ДНК кукурудзи, одного вірусу і двох видів бактерій. Ще одним "дивом генної інженерії" є сорт помідорів, для морозостійкості якого в овочі вживлено ген медузи. Тож чи впевнені ви у тому, що саме їсте?!



З якими темпами…

  • Кількість країн ,які займаються вирощуванням ГМ – культур, зросло з 6 в 1996 році ( перший рік комерціалізації ГМО) до 18 у 2003 році.

  • В 2008 році ГМ - культурами було засіяно 125 млн. гектарів.



Війна з голодом



Близько 30% соєвої сировини, яка використовується в дитячому харчуванні, є продуктом генетично-інженерних технологій. Крім того, в раціон дітей молодшого віку були включені трансгенні злакові культури та кукурудза.

  • Близько 30% соєвої сировини, яка використовується в дитячому харчуванні, є продуктом генетично-інженерних технологій. Крім того, в раціон дітей молодшого віку були включені трансгенні злакові культури та кукурудза.



Погляд на ГМО очима дітей



У своїй продукції використовують ГМО:

  • “Nestle”,

  • “Stimorol “,

  • “Lipton “,

  • “Coca-Cola “,



Чим може бути шкідлива їжа?





Чим нам загрожують генетично модифіковані продукти?



Вплив ГМО на здоров`я людини

  • вживання продуктів з ГМО може призвести до появи алергічних реакцій;

  • порушення структури слизової оболонки шлунку, поява стійкої до антибіотиків мікрофлори кишківника. Наслідком може стати неможливість лікування багатьох інфекційних хвороб.

  • зниження імунітету всього організму (70 % імунітету людини – в кишківнику), а також порушення обміну речовин.

  • Продукти з ГМО можуть провокувати рак







Вплив ГМО на навколишнє середовище

  • Генетичне забруднення планети набагато страшніше хімічного або радіоактивного. Ми поміщаємо живі організми без всякої еволюційної історії в середовище, яка не знає, як до них пристосуватися.



Щоб довести всі наслідки вживання продуктів з ГМО, необхідно 40-50 років. Чималий строк, погодьтеся. Тому щоб не нажити собі проблем і хвороб, буде не зайвою деяка обережність при виборі продуктів харчування.

  • Щоб довести всі наслідки вживання продуктів з ГМО, необхідно 40-50 років. Чималий строк, погодьтеся. Тому щоб не нажити собі проблем і хвороб, буде не зайвою деяка обережність при виборі продуктів харчування.




База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка