Генетично модифіковані продукти: що це і з чим їх їдять? Мета



Дата конвертації02.06.2016
Розмір445 b.


Генетично модифіковані продукти: що це і з чим їх їдять?


Мета:



Генетично модифіковані організми – це…

  • живі організми, які містять гени, штучно створені або запозичені з інших організмів.



Що таке генетично модифіковані продукти?



Що таке генетично модифікована їжа? (думка експертів)



Як відбувається генетична зміма продуктів?



Чи шкодить біотехнологія людям та довкіллю?

  • Трансгенні рослини містять у собі непередбачувані наслідки для здоров'я людини й довкілля.



Основними ГМ-рослинами, присутніми зараз на світовому ринку, є кукурудза, бавовник, ріпак та соя.

  • Основними ГМ-рослинами, присутніми зараз на світовому ринку, є кукурудза, бавовник, ріпак та соя.



Пропонуємо вашій увазі відео фрагмент про гено-модифіковані рослини



В Україні жоден сорт ГМ-рослин офіційно не зареєстрований.

  • В Україні жоден сорт ГМ-рослин офіційно не зареєстрований.

  • Громадяни України не мають можливості вибирати, оскільки в Україні офіційно не встановлено кількість ГМ-організмів, за наявності яких продукт потрібно маркувати



Учені з усього світу сперечаються стосовно шкідливості чи нешкідливості ГМО:

  • Учені з усього світу сперечаються стосовно шкідливості чи нешкідливості ГМО:

  • з одного боку, їх вирощують без обприскування отруй­ними хімікатами (шкідливість яких доведена), тому ГМ-продукція вважається «екологічно чистою»;

  • з іншого — на сьогодні накопичено (хоча остаточно і не до­ведено) наукові факти щодо негативного впливу ГМО на організм людини.



Чи варто боятися таких продуктів? (думка експертів)



Потенційні небезпеки вживання генетично модифікованих продуктів



ВИСНОВКИ



Погляд на ГМО очима дітей




База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка