Холодильні системи



Дата конвертації26.12.2016
Розмір445 b.



Холодильні системи

  • Холодильні системи

  • Спорудження камер

  • Контроль клімату

  • Автоматизація

  • Сервісне обслуговування та допомога в управлінні сховищем

  • Коротко кажучи:

  • VK здійснює проекти “під ключ”



VK

  • VK

  • спеціалізується на:































Які агенти зараз використовуються

  • R134a (GWP=1350)

  • R407F (GWP=1705)

  • NH3 (GWP=0)

  • CO2 (GWP=1)





Кожна партія (клітка, сорт, вік дерева, рік, час збирання) має свою лежкість => фактор саду

  • Кожна партія (клітка, сорт, вік дерева, рік, час збирання) має свою лежкість => фактор саду

  • Фактор Саду – основна змінна в наукових дослідженнях

  • Власний досвід – продукція з деяких садів не придатна для зберігання, з інших зберігається добре і без сучасних технологій



Вік дерева, його стан (збалансованість)

  • Вік дерева, його стан (збалансованість)

  • Якість грунту (доступність мінералів та води)

  • Клімат

    • Волого/прохолодно => грибкові захворювання, якість шкірки
    • Сухо/жарко => забарвлення, опіки


Чисті контейнери (бруд, грибки)

  • Чисті контейнери (бруд, грибки)

  • Обережне збирання

  • Мінімальний час між збиранням та закладкою в камеру

  • (потягом 12год., чим коротше-тим краще)

  • Захист від сонця (в тіні а не накривати!)

  • Обережне транспортування



Фізіологічна якість (= якість зберігання)





Контроль Респірації (дихання)!

  • Контроль Респірації (дихання)!

  • - При диханні “спалюються” запасні поживні речовини в продукті

  • - Утримання продукції при найнижчій можливій температурі – є найдієвішим методом зменшити коефіцієнт респірації, тобто покращити її лежкість

  • - Респірацію можна зменшити більше шляхом зменшення вмісту кисню та збільшення вмісту СО2 в атмосфері.







Швидке (протягом 2 днів) рівномірне охолодження продукту до 1.0 – 1.5 °С

  • Швидке (протягом 2 днів) рівномірне охолодження продукту до 1.0 – 1.5 °С

  • Контроль температури продукту при заповненні камери (розбіжність < 1.0 °С), між найхолоднішим та найтеплішим місцем

  • Після заповнення камери максимальна розбіжність температури продукту 0.5 °K (1.0 до 1.5°К)

  • При заповненні

    • CO2 утримувати не менше 1.0 %
    • O2 утримувати не вище 19.5 %


3 дні після збирання останньої партії і охолодження до потрібної температури – герметизація камери

  • 3 дні після збирання останньої партії і охолодження до потрібної температури – герметизація камери

  • Зниження O2 до 6 % шляхом продувки Азотом (N2)

  • При досягненні 6 % O2, початок зниження до 1.2 % без продувки Азотом (рівень кисню повинен знизитися завдяки диханню продукції).

  • Через 2 дні – початок продувки Азотом щоб досягти рівня 1.2 %.

  • Остаточні налаштування атмосфери: 2.0 % CO2 та 1.2% O2



Механічне охолодження

    • Механічне охолодження
    • 1-MCP (SmartFresh, Фітомаг)
    • РГС
    • Динамічне РГС
    • Видалення етилену


РГС ( <1.5% О2, ULO)

  • РГС ( <1.5% О2, ULO)

  • РГС – знижує респірацію, втрату води та старіння – строк зберігання до 1 року

  • Високий CO2 (> 10 %): зменшує розвиток грибків



Рівень Кисню знижується поступово до критичного рівня, який фіксується датчиками.

  • Рівень Кисню знижується поступово до критичного рівня, який фіксується датчиками.

  • Застосування DCA означає: знайти оптимальний (=найнижчий) рівень респірації для конкретної камери/партії за шляхом реєстрації показників критичного стану продукту що зберігається.

  • Для найкращого результату потрібна максимальна однорідність продукції

  • Показники критичного стану в різних системах

    • Етанол(Dynamic Control System, DCS™)
    • Флюоресценція хлорофіру шкірки (HarvestWatch™)
    • Коефіцієнт респірації (ACR™)






Надійний та точний датчик етанолу

  • Надійний та точний датчик етанолу

  • Репрезентативний контрольний зразок вимірювальній комірці



  • Van Kempen Koudetechniek пропонує комплексні рішення

  • Дякую за увагу!




База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка