Поетапно: Поетапно



Дата конвертації08.06.2016
Розмір445 b.



Поетапно:

  • Поетапно:

  • 2013 - 2014 - 5 клас

  • 2014 - 2015 - 6 клас

  • 2015 - 2016 - 7 клас

  • 2016 - 2017 - 8 клас

  • 2017 - 2018 - 9 клас





Обов’язкова для вивчення складова

  • Обов’язкова для вивчення складова

  • Варіативна складова

  • Резерв часу



  • Блок 1. Технологія виготовлення виробів із фанери та ДВП

  • Блок 2. Технологія виготовлення виробів з аплікацією



  • Блок 1. Технологія виготовлення виробів із тонколистового металу та дроту

  • Блок 2. Технологія виготовлення вишитих виробів



  • Блок 1. Технологія виготовлення виробів із деревини

  • Блок 2. Технологія виготовлення виробів в’язаних гачком



Блок 1. Технологія виготовлення виробів із сортового прокату та листового металу

  • Блок 1. Технологія виготовлення виробів із сортового прокату та листового металу

  • Блок 2. Технологія виготовлення швейних виробів

  • Блок 3. Технологія виготовлення виробів інтер’єрного призначення



  • Блок 1. Технологія виготовлення комплексного виробу

  • Блок 2. Технологія виготовлення виробів, в’язаних спицями

  • Блок 3. Технологія використання та ремонту побутових електроприладів

  •  



Розділ 1. Основи матеріалознавства.

  • Розділ 1. Основи матеріалознавства.

  • Розділ 2. Технологія виготовлення

  • виробів.

  • Розділ 3. Основи техніки, технологій і

  • проектування.

  • Розділ 4. Технологія побутової

  • діяльності.



Обов’язкова для вивчення складова. Обирається один блок (26 год)

  • Обов’язкова для вивчення складова. Обирається один блок (26 год)

  • 1. Технологія виготовлення виробів із фанери та

  • ДВП (26 год).

  • 2. Технологія виготовлення виробів з аплікацією

  • (26 год).

  • Варіативна складова. Два модулі (40 год)

  • Варіативний модуль 1 (20 год)

  • Варіативний модуль 2 (20 год)

  • Резерв часу (4 год)



Обов’язкова для вивчення складова.

  • Обов’язкова для вивчення складова.

  • Обирається один блок (26 год)

  • 1. Технологія виготовлення виробів із

  • тонколистового металу та дроту (26 год).

  • 2. Технологія виготовлення вишитих виробів

  • (26 год).

  • Варіативна складова. Два модулі (40 год)

  • Варіативний модуль 1 (20 год)

  • Варіативний модуль 2 (20 год)

  • Резерв часу (4 год)



Обов’язкова для вивчення складова.

  • Обов’язкова для вивчення складова.

  • Обирається один блок (16 год)

  • 1. Технологія виготовлення виробів із деревини

  • (16 год).

  • 2. Технологія виготовлення виробів, в’язаних

  • гачком (16 год).

  • Варіативна складова. Один модуль (16 год)

  • Варіативний модуль (16 год)

  • Резерв часу (3 год)



Обов’язкова для вивчення складова.

  • Обов’язкова для вивчення складова.

  • Обирається один блок (16 год)

  • 1. Технологія виготовлення виробів із сортового прокату

  • та листового металу (16 год).

  • 2. Технологія виготовлення швейних виробів (16 год).

  • 3. Технологія виготовлення виробів інтер’єрного призначення (16 год).

  • Варіативна складова. Один модуль (16 год)

  • Варіативний модуль (16 год)

  • Резерв часу (3 год)



Обов’язкова для вивчення складова.

  • Обов’язкова для вивчення складова.

  • Обирається один блок (16 год)

  • 1. Технологія виготовлення комплексного виробу (16 год).

  • 2. Технологія виготовлення виробів, в’язаних спицями (16 год).

  • 3. Технологія використання та ремонту побутових

  • електроприладів (16 год).

  • Варіативна складова. Один модуль (16 год)

  • Варіативний модуль (16 год)

  • Резерв часу (3 год)



Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (4 год)

  • Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (4 год)

  • Тема 3.1. Знаряддя праці, які використо-

  • вують у побуті (1 год).

  • Тема 3.2. Поняття про деталь. Способи

  • отримання деталей (1 год).

  • Тема 3.3. Основи проектної діяльності

  • (2 год).

  •  



Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (4 год)

  • Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (4 год)

  • Тема 3.1. Механізми і машини. Свердлиль-

  • ний верстат (Швейна машина)

  • (2 год).

  • Тема 3.2. Основи проектної діяльності

  • (2 год).



Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (2 год)

  • Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (2 год)

  • Тема 3.1. Сучасні методи обробки деревини

  • (1 год).

  • Тема 3.2. Основи проектної діяльності

  • (1год).



Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (2 год)

  • Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (2 год)

  • Тема 3.1. Швейна машина. Робота на

  • швейній машині (1 год).

  • Тема 3.2. Основи проектної діяльності

  • (1 год).



Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (2 год)

  • Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (2 год)

  • Тема 3.1. Сучасні методи обробки металу

  • (1 год).

  • Тема 3.2. Основи проектної діяльності

  • (1год).



Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (2 год)

  • Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (2 год)

  • Тема 3.1. Комп’ютерне конструювання

  • одягу (1 год).

  • Тема 3.2. Основи проектної діяльності

  • (1 год).



Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (3 год)

  • Розділ 3. Основи техніки, технологій і проектування (3 год)

  • Тема 3.1. Автоматизація, комп’ютеризація та роботизація сучасних технологічних процесів (1 год). 

  • Тема 3.2. Професійний план, структура і етапи його формування. Профконсультація

  • (1 год).

  • Тема 3.3.Основи проектної діяльності (1).



Розділ 4. Технологія побутової діяльності

  • Розділ 4. Технологія побутової діяльності

  • (4 год)

  • Тема 4.1. Безпечне користування побутови-

  • ми електроприладами (1 год).

  • Тема 4.2. Культура споживання їжі. Етикет

  • за столом (2 год).

  • Тема 4.3. Елементи грамоти споживача

  • (1 год).



  • Розділ 4. Технологія побутової діяльності

  • (4 год)

  • Тема 4.1. Продукти харчування та їх склад

  • (1 год).

  • Тема 4.2. Гігієна житла (2 год).

  • Тема 4.3. Догляд за волоссям (1 год).



  • Розділ 4. Технологія побутової діяльності

  • (2 год)

  • Тема 4.1. Основи технології малярних робіт

  • (1 год).

  • Тема 4.2. Маркування споживчих товарів

  • (1 год).



  • Розділ 4. Технологія побутової діяльності

  • (2 год)

  • Тема 4.1. Вибір обнови. Догляд за одягом

  • та взуттям (2 год).



  • Розділ 4. Технологія побутової діяльності

  • (2 год)

  • Тема 4.1. Вибір обнови. Догляд за одягом та

  • взуттям (1 год).

  • Тема 4.2. Мистецтво вибору зачіски (1 год).



  • Розділ 4. Технологія побутової діяльності

  • (2 год)

  • Тема 4.1. Способи кріплення настінних

  • предметів (1 год).

  • Тема 4.2. Вибір одягу. Значення вибору

  • одягу (1 год).



  • Розділ 4. Технологія побутової діяльності

  • (2 год)

  • Тема 4.1. Вибір одягу. Значення вибору

  • одягу (1 год).

  • Тема 4.2. Мистецтво макіяжу (1 год)



  • Розділ 4. Технологія побутової діяльності

  • (2 год)

  • Тема 4.1. Раціональний вибір побутових

  • електроприладів (1 год).

  • Тема 4.2. Вибір одягу. Значення вибору

  • одягу (1 год).



Технологія виготовлення народної ляльки.

  • Технологія виготовлення народної ляльки.

  • Технологія виготовлення м’якої іграшки.

  • Технологія виготовлення виробів, оздоблених аплікацією.

  • Технологія виготовлення вишитих виробів.

  • Технологія виготовлення швейних виробів (машинним способом).

  • Технологія ремонту та оздоблення одягу.

  • Технологія приготування страв.



Технологія плетіння з бісера. Технологія виготовлення виробів із бісеру на дротяній основі.

  • Технологія плетіння з бісера. Технологія виготовлення виробів із бісеру на дротяній основі.

  • Технологія писанкарства.

  • Технологія виконання електротехнічних робіт.

  • Технологія оздоблення виробів художнім випалюванням.

  • Технологія виготовлення виробів із тонкого листового металу та дроту.



Технологія виконання аплікації із природних матеріалів.

  • Технологія виконання аплікації із природних матеріалів.

  • Технологія виготовлення дерев’яної іграшки.

  • Технологія виготовлення виробів із деревини та деревних матеріалів ( способом ажурного випилювання).

  • Технологія виготовлення сувенірів із деревних матеріалів.



Технологія виготовлення виробів способом металопластики.

  • Технологія виготовлення виробів способом металопластики.

  • Технологія виготовлення макетів споруд із деревини та деревних матеріалів.

  • Технологія вирощування рослин (квітів) та догляд за ними.

  • Технологія догляду за тваринами.



Технологія виготовлення виробів, в’язаних гачком.

  • Технологія виготовлення виробів, в’язаних гачком.

  • Технологія виготовлення виробів, в’язаних спицями.

  • Технологія виготовлення швейних виробів (машинним способом).

  • Технологія оздоблення одягу. Технологія виготовлення виробів у техніці «макраме».



Технологія оздоблення виробів мережками.

  • Технологія оздоблення виробів мережками.

  • Технологія оздоблення виробів гладьовими швами.

  • Технологія оздоблення виробів українською народною вишивкою.

  • Технологія виготовлення виробів, вишитих бісером.

  • Технологія вирощування рослин та догляд за ними.



Технологія природного землеробства.

  • Технологія природного землеробства.

  • Технологія заготівлі та зберігання продуктів.

  • Технологія приготування страв. Традиції української національної кухні.

  • Технологія плетіння виробів із лози.

  • Технологія плетіння виробів із соломи.

  • Технологія виготовлення виробів із шкіри.

  • Технологія виконання електротехнічних робіт.



Технологія оздоблення виробів із деревини різьбленням.

  • Технологія оздоблення виробів із деревини різьбленням.

  • Технологія оздоблення виробів інтарсією, інкрустацією.

  • Технологія оздоблення виробів із деревини мозаїкою.

  • Технологія виготовлення виробів із деревини (з використанням ручних способів обробки).



  • Технологія виготовлення виробів із деревини (способом токарної обробки).

  • Технологія виготовлення виробів із сортового прокату (з використанням ручних способів обробки).

  • Технологія виготовлення виробів із металу (способом токарної обробки).

  •  



Проектування як вид діяльності. Міні-маркетингові дослідження (анкетування). Використання біоформ у створенні виробів. Графічне зображення в проектуванні: малюнок виробу. Вибір виробу для проектування та виготовлення

  • Проектування як вид діяльності. Міні-маркетингові дослідження (анкетування). Використання біоформ у створенні виробів. Графічне зображення в проектуванні: малюнок виробу. Вибір виробу для проектування та виготовлення

  • (за варіативним модулем)



  • Методи проектування: метод комбінування.

  • Інформаційні джерела. Пошук інформації (за варіативним модулем)



Методи проектування: метод фокальних об’єктів. Моделі-аналоги. Виявлення найкращих ознак у кожному зразку. Складання опису виробів, як виду проектної документації. Вимоги до виробу

  • Методи проектування: метод фокальних об’єктів. Моделі-аналоги. Виявлення найкращих ознак у кожному зразку. Складання опису виробів, як виду проектної документації. Вимоги до виробу

  • (за варіативним модулем)



  • Методи проектування: метод комбінаторики. Етапи проектування. Створення банку ідей

  • (за варіативним модулем)



Основи біоніки в проектуванні. Значення моделей і макетів у проектуванні. Аналіз та оцінювання результатів проектної діяльності (за варіативним модулем)

  • Основи біоніки в проектуванні. Значення моделей і макетів у проектуванні. Аналіз та оцінювання результатів проектної діяльності (за варіативним модулем)



Тема 4.1. Безпечне користування побутовими електроприладами

  • Тема 4.1. Безпечне користування побутовими електроприладами

  • Побутові електроприлади. Загальні правила користування електропобутовими приладами. Пошкодження електропобутових приладів. Небезпека користування пошкодженими побутовими електроприладами.

  •  



Тема 4.2. Культура споживання їжі. Етикет за столом

  • Тема 4.2. Культура споживання їжі. Етикет за столом

  • Із історії культури споживання їжі. Столова білизна. Серветки для сервірування столу. Види посуду, його призначення. Столові прибори. Їх види та призначення.

  • Поняття етикету під час споживання їжі. Правила сидіння за столом. Використання ножа, виделки. Споживання їжі та напоїв. Прийоми споживання страв, чаю та кави.

  • Традиції споживання їжі різних народів



Тема 4.3. Елементи грамоти споживача

  • Тема 4.3. Елементи грамоти споживача

  • Торгівельні мережі. Інформація про товари, які реалізовуються в торговельній мережі. Терміни придатності харчових продуктів (молочних, м’ясних, рибних тощо).



Тема 4.1. Продукти харчування, їх склад

  • Тема 4.1. Продукти харчування, їх склад

  • Роль харчування в житті людини. Поживні речовини, що містяться в продуктах харчування: білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни, вода. Значення поживних речовин. Вплив вмісту харчових продуктів на стан здоров’я людини та її зовнішній вигляд.

  • Режим харчування підлітка



Тема 4.2. Гігієна житла

  • Тема 4.2. Гігієна житла

  • Значення гігієни житла в житті родини. Прибирання житла. Послідовність дій під час прибирання житла. Миючі засоби та інструменти для прибирання житла.

  • Догляд за меблями (м’якими та корпусними). Засоби для чищення м’яких меблів і догляду за корпусними меблями.

  • Особливості догляду за побутовою відеотехнікою, скляними та дзеркальними поверхнями.

  • Побутова техніка для прибирання житла (пилосос, парові швабри, миючі пилососи, парогенератори тощо). Особливості користування побутовою технікою для прибирання житла



Тема 4.3. Догляд за волоссям

  • Тема 4.3. Догляд за волоссям

  • Зовнішній вигляд волосся і стан здоров’я людини. Фактори, що впливають на стан волосся (неправильне харчування, фарбування, завивки, неправильний догляд).

  • Предмети для догляду (гребінець, щітка, бігуді тощо) і засоби догляду за волоссям (шампунь, лосьйон тощо)



Тема 4.1. Основи технології малярних робіт

  • Тема 4.1. Основи технології малярних робіт

  • Малярні роботи. Матеріали та інструменти для малярних робіт. Технологія виконання малярних робіт



Тема 4.2. Маркування споживчих товарів

  • Тема 4.2. Маркування споживчих товарів

  • Призначення етикетки на товарах. Екологічні символи. Стандарти якості й безпеки. Склад продуктів. Індекс «Е» та його значення. Попереджувальні символи. Спеціальні символи та їх значення. Штрих-код і його закодований зміст



Тема 4.1. Вибір обнови. Догляд за одягом та взуттям

  • Тема 4.1. Вибір обнови. Догляд за одягом та взуттям

  • Види підліткового та юнацького одягу. Розміри одягу, їх визначення. Джинси та штани, різниця між ними. Особливості вибору джинсів та їх приміряння. Догляд за одягом. Засоби догляду. Види взуття. Вибір взуття. Розміри. Особливості приміряння взуття. Догляд за взуттям. Вибір засобів по догляду за взуттям. Захист одягу та взуття від молі. Санітарно-гігієнічні вимоги під час примірювання одягу, білизни, взуття та догляду за ними



Тема 4.2. Мистецтво вибору зачіски

  • Тема 4.2. Мистецтво вибору зачіски

  • Із історії зачісок. Види зачісок, залежно від форми обличчя. Корегування форми обличчя за допомогою зачіски.

  • Фарбування волосся. Натуральні рослинні засоби для зміцнення волосся та зміни його кольору. Вплив фарбників на стан волосся голови



Тема 4.1. Способи кріплення настінних предметів

  • Тема 4.1. Способи кріплення настінних предметів

  • Способи розміщення і кріплення предметів в інтер’єрі кімнати. Інструменти та пристосування для кріплення предметів. Прилади для пошуку проводів електромережі.

  • Кріпильні вироби: шурупи, дюбелі, анкери

  •  



Тема 4.2. Вибір одягу. Значення вибору одягу

  • Тема 4.2. Вибір одягу. Значення вибору одягу

  • Стилі в одязі. Вибір власного стилю. Врахування особливостей фігури при виборі одягу. Види одягу та його вибір (шкільний одяг, робочий, спортивний, святковий, для урочистих подій тощо). Дрес-код. Краватки, їх види. Вибір краваток. Способи зав’язування краваток



Тема 4.2. Мистецтво макіяжу

  • Тема 4.2. Мистецтво макіяжу

  • Із історії макіяжу. Макіяж як корекція форми та рис обличчя. Види макіяжу. Засоби для макіяжу. Правила вибору й нанесення макіяжу.

  • Окуляри як елемент оздоблення обличчя. Корекція окулярами рис обличчя.



1. На кожному уроці – практична

  • 1. На кожному уроці – практична

  • робота.

  • 2. Під час вивчення обов’язкової

  • складової – виготовлення виробу.

  • 3. Під час вивчення варіативного

  • модуля – виконання проекту.



4. Тему “Основи проектної діяльності ” із розділу 3 “Основи техніки, технологій і проектуван-ня” можна вивчати як у цьому розділі, так і переносити у варіативний модуль

  • 4. Тему “Основи проектної діяльності ” із розділу 3 “Основи техніки, технологій і проектуван-ня” можна вивчати як у цьому розділі, так і переносити у варіативний модуль



5. Розділ 4. “Технологія побутової діяльності” може вивчатись незалежно від порядку розташування у Тематичному плані (його вивчення можна планувати під час релігійних свят, коли учні не виявляють бажання працювати, на початку року, посередині будь-якої теми, в кінці семестру).

  • 5. Розділ 4. “Технологія побутової діяльності” може вивчатись незалежно від порядку розташування у Тематичному плані (його вивчення можна планувати під час релігійних свят, коли учні не виявляють бажання працювати, на початку року, посередині будь-якої теми, в кінці семестру).

  • 6. Варіативний модуль вивчається

  • тільки один раз.



  • Сайт МОН, молоді та спорту України:

  • mon.gov.ua

  • Сайт вчителів трудового навчання:

  • trudove.org.ua




База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка