Презентація вчителя географії сзш №54 м. Львова



Дата конвертації09.06.2016
Розмір445 b.


  • Презентація вчителя географії

  • СЗШ № 54 м. Львова

  • Біди Лесі Михайлівни






Умови, що необхідні для розвитку сільського господарства

  • Умови, що необхідні для розвитку сільського господарства



Галузевий склад

  • Галузевий склад

  • сільського господарства

  • Земельний фонд – 60,4 млн. га

  • Землі несільськогосподарського призначення – 30%

  • Сільськогосподарські угіддя – 70 % (42,3 млн. га):

  • Рілля – 33,9 млн. га (56 %);

  • Пасовища – 4,8 млн. га ((8 %);

  • Сіножаті – 2,4 млн. га (4 %);

  • Сади і виноградники –

  • 1,2 млн. га (2 %)





Проблеми розвитку

  • Проблеми розвитку

  • сільського господарства України

  • Екологічні проблеми: деградація ґрунтів (ерозія ґрунту, вторинне засолення, забруднення пестицидами, радіоактивне забруднення, неправильна агротехніка);

  • Соціально-економічні проблеми: низький розвиток соціальної інфраструктури у сільській місцевості;

  • Економічні: скорочення сільськогосподарського виробництва, велика розораність території внаслідок екстенсивного шляху розвитку;

  • непродумані меліоративні заходи;

  • нераціональне використання мінеральних добрив;

  • низький рівень механізації в господарстві,

  • застаріла техніка,

  • висока частка ручної праці;

  • величезні втрати продукції при транспортуванні та зберіганні.



Галузева структура рослинництва



Географія рослинництва

  • Географія рослинництва

  • Зернові – пшениця, ячмінь, кукурудза, жито, овес, просо, рис.

  • Пшениця – 20% посівних площ зернових культур (6 млн. га), 50% валового збору – лісостеп і пн. частина степу

  • Ярий ячмінь - друга за площею посівів та валовим збором зернова культура - степ, лісостеп, Крим, гірські р-ни Врожайність 12-30 ц/га

  • Кукурудза – третя за площею посівів і 15% валового збору зерна; врожайність 45 ц/га – лісостеп, Закарпатська, Чернівецька і Одеська області

  • Жито - 2% площі зернових - Полісся, західні області України

  • Овес - Полісся, Прикарпаття



Гречка – 3% валового збору зернових; врожайність - 10 ц/га, лісостеп, Полісся

  • Гречка – 3% валового збору зернових; врожайність - 10 ц/га, лісостеп, Полісся

  • Просо - степ, лісостеп

  • Рис - на поливних землях (чеках) у районі Північно-Кримського каналу, Криму, Миколаївській і Херсонській областях

  • Зернобобові культури: горох, люпин, вика, соя, сочевиця, квасоля, нут (баранячий горох);

  • Нут - 30% білка і 8% олії, використовується як харчовий продукт і корм для худоби

  • Горох - південь лісостепу, північ степу

  • Соя – Полісся, лісостеп

  • Люпин - Полісся



Олійні – соняшник, ріпак, кунжут;

  • Олійні – соняшник, ріпак, кунжут;

  • Цукроносні – цукровий буряк;

  • Волокнисті – льон-довгунець;

  • Соняшник – степ (Запорізька, Дніпропетровська, Донецька обл.);

  • врожайність 20 ц/га

  • Ріпак – 1,3 млн. т, посівні площі збільшуються;

  • Цукрові буряки – половина площі під технічні культури, посіви скорочуються; лісостеп, північ степової і південь Полісся; врожайність 300 ц/га;

  • Льон – довгунець – Полісся,Передкарпаття;

  • Льон-кучерявець – степ;

  • Хміль – Житомирська, Рівненська, Львівська, Вінницька обл.;

  • Льон Хміль



Картопля – зайнято 1,6 млн. га, врожайність 125 ц/га; валовий збір - 15 млн. т; Полісся, Вінницька, Львівська, Сумська обл.;

  • Картопля – зайнято 1,6 млн. га, врожайність 125 ц/га; валовий збір - 15 млн. т; Полісся, Вінницька, Львівська, Сумська обл.;

  • Овочівництво:

  • північна частина – буряки, морква, капуста, огірки;

  • південна частина – помідори, баклажани, перець, цибуля;

  • Баштанні – кавуни, дині; Херсонська, Миколаївська, Одеська обл.,Крим;

  • Садівництво – на всій території;

  • Виноградарство – Крим, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Закарпатська обл.



СКОТАРСТВО

  • СКОТАРСТВО

  • СВИНАРСТВО

  • ВІВЧАРСТВО

  • ПТАХІВНИЦТВО

  • ІНШІ ГАЛУЗІ (РИБНЕ ГОСПОДАРСТВО,

  • БДЖІЛЬНИЦТВО,

  • ШОВКІВНИЦТВО,

  • КРОЛІВНИЦТВО,

  • КЛІТКОВЕ ЗВІРІВНИЦТВО)

  • КОРМИ

  • ДОБРИВА

  • Структуру, розміщення та спеціалізацію тваринництва

  • визначає кормова база:

  • Кормові культури - конюшина, люпин, люцерна, кукурудза на силос, кормовий буряк, соя;

  • Зернофуражні культури;

  • Природні угіддя – луги та пасовища.



Напрями спеціалізації:

  • Напрями спеціалізації:

  • м'ясо-молочний

  • молочно-м'ясний

  • молочний

  • м'ясний

  • Породи худоби: чорно-ряба, симентальська, червона степова;

  • Поголів'я – 6 млн. голів (2008 рік);

  • Молочного, молочно-м'ясного напряму – приміські зони, Полісся;

  • Молочно-м'ясного, м'ясо-молочного, м'ясного – степові р-ни



Напрями спеціалізації: м'ясо-сальний, сальний;

  • Напрями спеціалізації: м'ясо-сальний, сальний;

  • Полісся, лісостеп, степ.

  • Породи свиней: українська біла, українська степова, миргородська.

  • Поголів'я – 7 млн. голів;

  • Найбільша кількість – у Черкаській, Київській, Вінницькій, Донецькій областях.



Вівчарство – гірські і степові р-ни;

  • Вівчарство – гірські і степові р-ни;

  • Напрями – тонкорунне та напівтонкорунне дає вовну;

  • (породи овець - прекос, цигайська, асканійська;

  • м'ясо-вовняне; овчино-шубне;

  • Птахівництво – кури, гуси, качки, цесарки, перепели, страуси.

  • Напрями – яйцевий і м'ясний; 206904 тис. голів (2008 рік);

  • Поширене в приміських зонах;

  • Найвищий рівень – Київська, Дніпропетровська, Донецька обл.



Рибне господарство – на базі ставків, водосховищ Дніпра, Дністра та ін. річок;

  • Рибне господарство – на базі ставків, водосховищ Дніпра, Дністра та ін. річок;

  • Розводять – сазана, ляща, білого амура, судака, товстолобика, щуку, осетрових, форель;

  • Кліткове звірівництво - нутрії, норки, чорнобурі лисиці;

  • лісостеп, західна Україна;

  • Бджільництво – степ, лісостеп, Карпати;

  • Шовківництво – степ, лісостеп; розведення тутових і дубових шовкопрядів;

  • Конярство – використовується в приватних господарствах,

  • у спортивній, природоохоронній, військових сферах.



Поліська – більша частина Полісся й прилеглі райони лісостепу

  • Поліська – більша частина Полісся й прилеглі райони лісостепу

  • Спеціалізація рослинництва: жито, овес, гречка, горох, льон-довгунець, хміль, картопля;

  • Спеціалізація тваринництва: молочне та молочно-м'ясне скотарство, м'ясо-сальне свинарство.





Степова – більша частина степу

  • Степова – більша частина степу

  • Спеціалізація рослинництва: озима пшениця, кукурудза, просо, квасоля; соняшник, тютюн, коноплі; кавуни, дині; рис і соя; садівництво, овочівництво, виноградарство;

  • Спеціалізація тваринництва: м’ясо-молочне та м'ясне скотарство, свинарство, вівчарство.






База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка