Розкрити суть проблеми надмірного накопичення нітратів сільськогосподарських рослинах; розкрити суть проблеми надмірного накопичення нітратів сільськогосподарських рослинах



Дата конвертації15.06.2016
Розмір444 b.



розкрити суть проблеми надмірного накопичення нітратів сільськогосподарських рослинах;

  • розкрити суть проблеми надмірного накопичення нітратів сільськогосподарських рослинах;

  • з'ясувати, яким чином розподіляються нітрати в різних органах сільськогосподарських рослин;

  • провести аналіз овочів на вміст в них нітратів;

  • Запропонувати практичні рекомендації по зниженню змісту нітратів в овочах і фруктах.



Результати роботи можна використовувати на уроках хімії, біології та ОБЖ, факультативах. Запропоновані поради щодо зниження вмісту нітратів у продуктах стануть в нагоді кожному, хто зацікавлений у підтриманні та збереженні свого здоров’я.

  • Результати роботи можна використовувати на уроках хімії, біології та ОБЖ, факультативах. Запропоновані поради щодо зниження вмісту нітратів у продуктах стануть в нагоді кожному, хто зацікавлений у підтриманні та збереженні свого здоров’я.



Високий (до 5000 мг) - буряк, кріп, пекінська капуста, редиска, зелена цибуля;

  • Високий (до 5000 мг) - буряк, кріп, пекінська капуста, редиска, зелена цибуля;

  • Середній (до 300-600 мг) - кабачки, кавуни, гарбуз, морква, капуста білокачанна, огірки;

  • Низький (80-100 мг) - горох, квасоля, картопля, фрукти, ягоди



Через продукти харчування ;

  • Через продукти харчування ;

  • Через питну воду ;

  • Через лікарські препарати.



Тема:«Визначення вмісту нітратів у харчових продуктах».

  • Тема:«Визначення вмісту нітратів у харчових продуктах».

  • Мета: ознайомитися із способом визначення вмісту нітратів у харчових продуктах, продовжувати формувати навички практичної роботи й поводження з реактивами й обладнанням, розвивати пізнавальну активність, виховувати бережливе ставлення до свого організму.

  • Обладнання: реактив ДФА (дифеніламін), предметне скельце, білий папір, овочі(капуста, огірок, морква, картопля, буряк, цибуля).










База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка