Розробка субхп на підприємстві розпочалася у 2004 році



Дата конвертації01.06.2016
Розмір445 b.









Розробка СУБХП на підприємстві розпочалася у 2004 році.

  • Розробка СУБХП на підприємстві розпочалася у 2004 році.

  • 2005 рік - перший сертифікаційний аудит системи НАССР

  • 2009 рік - сертифікація системи управління безпечністю відповідно до вимог ISO 22000

  • 2012 рік - успішна ресертифікація системи управління безпечністю відповідно до вимог ISO 22000

  • Щорічні аудити проводять міжнародні сертифікаційні компанії SAI GLOBAL та SGS



Політика з безпечності – це стратегія підприємства визначена та встановлена керівництвом

  • Політика з безпечності – це стратегія підприємства визначена та встановлена керівництвом

  • Політика підтримується вимірними цілями



Перед впровадженням СУБХП на підприємстві повинні бути створені певні виробничі передумови.

  • Перед впровадженням СУБХП на підприємстві повинні бути створені певні виробничі передумови.

  • Повинні бути розроблені специфічні виробничі інструкції, робочі інструкції, правила, а також плани внутрішніх перевірок для наступних сфер:

  • Вимоги до продукції та виробництва

  • Вимоги до виробничих приміщень

  • Гігієна персоналу

  • Прибирання, дезінфекція та дератизація











9 Програм – передумов:

    • 9 Програм – передумов:
    • - Санітарно-гігієнічні правила;
    • Контроль за сторонніми предметами;
    • Утримання території та будівель;
    • Поводження з відходами;
    • Контроль за шкідниками;
    • Закупівля;
    • Управління засобами моніторингу; стандартом;
    • Технічне обслуговування


Документація СУБХП підприємства включає:

    • Документація СУБХП підприємства включає:
    • - задокументовану політику з безпечності та цілі;
    • задокументовані процедури та записи , що вимагаються стандартом;
    • документи, необхідні для забезпечення ефективності системи та її постійного поліпшення


Відповідальність і повноваження встановлені і чітко визначені для всього персоналу.

    • Відповідальність і повноваження встановлені і чітко визначені для всього персоналу.
    • Посадові інструкції відповідальних осіб включають положення щодо відповідальності за безпеку харчової продукції


Зовнішній зв’язок забезпечує інформування щодо безпечності харчової продукції по всьому ланцюгу.

    • Зовнішній зв’язок забезпечує інформування щодо безпечності харчової продукції по всьому ланцюгу.
    • Внутрішнє інформування забезпечує зв’язок з персоналом у сфері питань що впливають на безпечність продукції


Криза - це інцидент чи низка інцидентів, що загрожують існуванню підприємства

    • Криза - це інцидент чи низка інцидентів, що загрожують існуванню підприємства
    • Кризовий план доступний та актуальний
    • Кризові ситуації моделюються


    • Компетентний персонал - одна із головний складових успішного функціонування СУБХП підприємства


Система НАССР — це особлива система для виробництва харчових продуктів щодо уникнення небезпеки по відношенню до здоров'я споживача.

  • Система НАССР — це особлива система для виробництва харчових продуктів щодо уникнення небезпеки по відношенню до здоров'я споживача.

  • Система НАССР дозволяє ідентифікувати потенційні небезпечні чинники і знайти можливості взяти їх під контроль, тобто ліквідувати їх, або зменшити до припустимо прийнятного рівня. Головна мета даної концепції полягає в систематичному аналізі потоку продукції від сировини по всіх етапах переробки аж до продажу готової продукції.



Основні етапи НАССР- дослідження:

  • Основні етапи НАССР- дослідження:

  • - створення групи НАССР;

  • опис сировини;

  • опис готового продукту;

  • відображення технологічної схеми виробництва;

  • ідентифікація та аналіз небезпечних чинників;

  • визначення КТУ;

  • встановлення критичних меж для кожної КТУ;

  • визначення методу моніторингу за кожною КТУ;

  • визначення коригувальних дій при недотриманні умов управління;

  • встановлення методів верифікації;

  • визначення організації ведення документації



п. 7.4.4 стандарту ISO 22000: 2005 вимагає

  • п. 7.4.4 стандарту ISO 22000: 2005 вимагає

  • на підставі аналізу небезпечних чинників вибрати,оцінити та розподілити відповідний комплекс заходів управління

  • Заходи управління можуть відноситися до НАССР-плану, чи бути впровадженими як ОПП

  • ОПП (операційна програма-передумова) – ПП визначена в результаті аналізу небезпечних чинників, як суттєва для безпечності продукту



Верифікація здійснюється іншими методами ніж моніторинг

  • Верифікація здійснюється іншими методами ніж моніторинг

  • Проводиться із запланованою періодичністю

  • Результати документуються та аналізуються



  • «Простежуваність» - це створення організаційних передумов для того, щоб поєднати важливу інформацію та дані про продукт з певними одиницями продукції та зробити їх доступними



Застосування адекватних засобів моніторингу та належне управління ними повинно забезпечувати підтримку властивостей продукту

  • Застосування адекватних засобів моніторингу та належне управління ними повинно забезпечувати підтримку властивостей продукту



Внутрішній аудит – один із інструментів моніторингу для перевірки та подальшого розвитку СУБХП

  • Внутрішній аудит – один із інструментів моніторингу для перевірки та подальшого розвитку СУБХП

  • Зовнішній аудит – проводять сторонні організації. Ці аудити виключають «виробничу сліпоту»



Вище керівництво гарантує, що підприємство постійно оцінює, перевіряє, оновлює, поліпшує діючу СУБХП

  • Вище керівництво гарантує, що підприємство постійно оцінює, перевіряє, оновлює, поліпшує діючу СУБХП

  • Аналіз СУБХП з боку вищого керівництва здійснюється із запланованою періодичністю



ВИСНОВКИ

  • ВИСНОВКИ

  • 1.Система управління безпечністю харчової продукції впроваджена на ПАТ «Козятинський м’ясокомбінат» в цілому відповідає вимогам міжнародного стандарту ISO 22000:2005.

  • 2.СУБХП постійно перевіряється, оновлюється та поліпшується.

  • 3.Запроваджена СУБХП дає можливість підприємству:

  • - виробляти продукцію безпечну для споживача;

  • - демонструвати відповідність встановленим та законодавчим вимогам до безпечності харчових продуктів.

  • 4.Дієвість системи управління безпечність харчової продукції підтверджується результатами внутрішніх аудитів, вихідними даними аналізування з боку вищого керівництва та результатами зовнішніх аудитів, що здійснюються міжнародними акредитованими організаціями.





ПРОПОЗИЦІЇ

  • ПРОПОЗИЦІЇ

  • З метою безперервного поліпшення діючою СУБХП, для ПАТ «Козятинський м’ясокомбінат» пропонуються наступні заходи:

  • 1.Запровадити статистичні методи оцінювання результатів моніторингу яловичих четвертин перед охолодженням.

  • 2.Деталізувати опитувальні листи внутрішніх аудитів із врахуванням специфічної діяльності кожного підрозділу.

  • 3.Запровадити перевірку ефективності навчання персоналу шляхом тестування.

  • 4.Здійснювати періодичний аналіз корекцій та коригувальних дій з метою визначення їх ефективності.






База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка