В світі існують десятки видів кавових дерев, але тільки два з них знайомі кожному з нас. Перший з них, Coffea arabіca або арабіка, відрізняється від інших сортів більш складним ароматом



Дата конвертації17.06.2016
Розмір444 b.



Навіщо ходять в кафе? Посидіти за чашкою чаю, почитати газету, поговорити з друзями. Де ще це можливо? У ресторани звичайний люд йти боїться, там офіціант буде "висіти" над душею, так що цей захід перетвориться на суцільний стрес. У фаст-фуді над тобою буде стояти з розносом претендент на стілець. Оптимальний варіант нині називається "кав'ярня" або "чайна".

  • Навіщо ходять в кафе? Посидіти за чашкою чаю, почитати газету, поговорити з друзями. Де ще це можливо? У ресторани звичайний люд йти боїться, там офіціант буде "висіти" над душею, так що цей захід перетвориться на суцільний стрес. У фаст-фуді над тобою буде стояти з розносом претендент на стілець. Оптимальний варіант нині називається "кав'ярня" або "чайна".

  • Оскільки в чайній може бути тільки чай, а в кав'ярні чайний асортимент цілком доречний, розглянемо організацію кавовій точки.

  • Кав'ярня - це не просто "забігайлівка", це місце зустрічей, де відвідувачі проводять від 15 хвилин до години. Тут пропонують широкий асортимент кави, різноманітні способи приготування, від міцних до полегшених напоїв, іншими словами, те, що людина не може дозволити собі вдома



В світі існують десятки видів кавових дерев, але тільки два з них знайомі кожному з нас. Перший з них, Coffea arabіca або арабіка, відрізняється від інших сортів більш складним ароматом.

  • В світі існують десятки видів кавових дерев, але тільки два з них знайомі кожному з нас. Перший з них, Coffea arabіca або арабіка, відрізняється від інших сортів більш складним ароматом.

  • Другий комерційний вид це Coffea Canephora або робуста. Він характеризується більш високим вмістом кофеїну. Використовується в кавових сумішах для додавання більшої міцності напою. На відміну від арабіки, цей вид кавового дерева більш стійкий до хвороб, шкідників та впливу високих температур.

  • І хоча частка арабіки сьогодні складає приблизно 70% усіх кавових дерев, робусту саджають все більше. Це пов'язано з тим, що її легше Кавові сорти та традиції країн світу вирощувати, і вона має більш високу врожайність.

  • Щодня третина населення Землі споживає кілька тон кави. Але ви ніколи не знайдете двох країн, де б однаково подавали цей божественний напій. Наприклад, в Аравії віддають перевагу невеликій чашці солодкої кави. А от французи на сніданок люблять випити кави з цикорієм. Голландці ж віддають перевагу міцній каві з цукром. До неї обов'язково подають глечик з вершками і склянку води. Завдяки італійцям світ довідався про каву espresso. Вона дуже міцна, але подається у маленьких чашечках і без молока.

  • Завдяки особливостям народної кухні, мешканці Південної Індії дуже люблять пити каву з великою кількістю молока та цукру. Це допомагає пом'якшити смак традиційно гострої та пряної їжі.

  • Суданцям подобається додавати в каву гвоздику або інші прянощі. При цьому вони подають напій чорним, як ніч. І обов'язково в глечику.Для приготування справжньої турецької кави в спеціальний посуд «ібрик» насипають очищену кавову гущу, цукор і воду. Після цього все доводять до кипіння. В результаті кава виходить дуже міцною та густою.



  • Вже довгі роки вчені сперечаються щодо факту, як впливає кава на наш організм. Хтось голосно кричить о згубності пристрасті до цього напою, погрожуючи його прихильникам всілякими недугами, хтось, навпаки, намагається довести, що в помірній кількості кава діє досить позитивно на організм людини. Отже, сьогодні стало відомо, що кава, яку так полюбляють багато з нас, без жодного сумніву дуже корисна для людей.

  • Проаналізувавши вплив на організм людини великої кількості продуктів харчування (у тому числі різних овочів, фруктів, горіхів), фахівці встановили, що користь від них значно менше, ніж від пари чашок кави. Антиоксиданти, що містяться у цьому напої, спроможні з успіхом протистояти розвитку у людини таких захворювань, як рак та діабет, які діють проти выльних радикалів, руйнуючих структуру клітин. Цікаво відмітити, що кава з та без кофеїну однаково корисна.

  • Першочерговими суперниками кави по рівню корисності виявилися чай, банани, сухі боби та кукурудза. Звичайно, як завжди, вчені встановили норму споживання кави. Аби не перетворити ліки на отруту, потрібно вживати не більше 2 чашок на день. Тому „завзяті прихильники кави”, що звикли отримувати свою дозу напою кожної години, цьому мало зрадіють.

  • Необхідно зазначити, що це далеко не перше повідомлення дослідників про корисність кави. Раніше японські вчені відмічали, що чашка кави кожного дня знижує ризик захворювання на рак печінки, хворобою Паркінсона та одним з різновидів діабету. Разом з тим, лікарі нагадують й про те, чим вас може нагородити непомірне вживання цього напою: хворобами серця, безсонням, високим тиском. Цей перелік відомий усім прихильникам зілля, звареного на кавових зернах. Але, відверто кажучи, всі ці жахи не зупиняють справжніх прихильників цього напою. І їх можна зрозуміти: що може бути краще чашки кави в середині робочого дня? Хіба тільки ще одна.



Вдале розташування - перший крок на шляху до успішної роботи кав'ярні. Оскільки статус кав'ярні має на увазі не тривалі багатогодинні посиденьки з дорогим замовленням, а досить короткочасне відвідування, бажана висока інтенсивність пішохідного потоку.

  • Вдале розташування - перший крок на шляху до успішної роботи кав'ярні. Оскільки статус кав'ярні має на увазі не тривалі багатогодинні посиденьки з дорогим замовленням, а досить короткочасне відвідування, бажана висока інтенсивність пішохідного потоку.

  •  

  • За великим рахунком, цей бізнес - заробіток на каву та супутніх кондитерських виробах, які мають обмежений термін реалізації. При гарній відвідуваності це все активно продається і підвищує рентабельність бізнесу. Оптимальні варіанти для закладу: центральні райони міста, історико-культурні центри, офісні та навчальні райони, вузли транспортної інфраструктури (станції метро, річпорту, аеро-і залізничні вокзали), густонаселені спальні райони. Перед входом бажано наявність якогось простору (площі, пішохідної вулиці) - затишок кав'ярні не можна створити виключно за рахунок інтер'єру, існують і зовнішні чинники. Щоб правильно визначитися з місцем, потрібно визначити функціональне призначення закладу, тобто, хто буде завсідниками. Припустимо, в денний час це менеджерсько-директорський склад (сьогодні модно проводити ділові переговори в затишних кав'ярнях), увечері - студенти, що працюють молоді люди 16-30 років, до 30% - жіночі компанії. Необхідно заздалегідь враховувати і графік відвідуваності: зростає з вівторка до суботи, знижується в неділю-понеділок.



Будь-яке обладнання, по-перше, має бути професійним, а по-друге, відповідати співвідношенню "ціна-якість". У першу чергу потрібно розглядати кофеварочное обладнання, яке при оптимальній завантаженості буде приносити максимальний прибуток. Майбутній власник повинен чітко розуміти, які вимоги висуваються до кавоварці й на яку кількість відвідувачів вона розрахована.

  • Будь-яке обладнання, по-перше, має бути професійним, а по-друге, відповідати співвідношенню "ціна-якість". У першу чергу потрібно розглядати кофеварочное обладнання, яке при оптимальній завантаженості буде приносити максимальний прибуток. Майбутній власник повинен чітко розуміти, які вимоги висуваються до кавоварці й на яку кількість відвідувачів вона розрахована.

  • Всі професійні кавоварки по конструкції однакові. Але серед більше 20 різних торгових марок обладнання, представлених на нашому ринку, зустрічаються машини різного класу. Будь-яка кавоварка має обов'язковим мінімальним набором функцій, хоча є й перевантажені опціями (контроль температури води, можливість роботи від водопроводу, бойлер з міді, а не нержавійки). Вибір залежить від того, які види напоїв ви збираєтеся пропонувати. Виходячи з цього, слід вирішити, чи потрібен вам повний комплект. Важливо пам'ятати, що для правильного приготування еспресо необхідно витримувати підходящий помел кави і використовувати обладнання, яке відповідає всім необхідним технічним параметрам.

  • Для невеликих кафе не варто купувати дуже дороге обладнання, більше того, технологічні показники машин, ціна яких нижча "топ-брендових", не обов'язково буде гірше. Кава-машина - апарат для заробляння грошей, безглуздо платити за обробку, за ексклюзивність марки або гучні запевнення маркетологів-рекламістів. Зварити гарну каву можна на машині будь-якого цінового діапазону, головне, щоб апарат був зручний у роботі і обслуговуванні.

  • І пам'ятайте, що тільки щоденне промивання машини і регулярна профілактика дозволить вам зберігати постійну якість продукту.



  •  

  • Основний акцент, природно, кави. Кавовий бренд повинен задовольняти смаки більшості гостей закладу, а асортимент приготовлюваних напоїв - стійкий попит (експерименти з коктейлеямі на основі кави дуже вітаються). У першу чергу необхідні класичні кавові напої (еспресо, рестретто, капучіно, латте), можна пропонувати і кави по-східному, і кави по-американськи. Вибір з декількох сортів не завжди на користь, так як по-справжньому розбираються в каві людей дуже мало. Щоб привчити до хорошого, треба нав'язати думку фахівця.

  •  

  • Краще якщо чайний асортимент буде досить різноманітний: від пакетованих сортів до вагових, їх може бути близько десяти найменувань (від традиційних до екзотичних вітамінно-трав'янисто ароматизованих сумішей), не виключаючи елітні.

  •  

  • У кав'ярні вельми доречні десерти і тістечка, але особливу увагу слід приділити не широті їх асортименту, а якістю. Питання якості наданих послуг і самого продукту має першорядне значення - якщо весь комплекс не на висоті, кульгає хоча б один з пунктів, ви будете тільки втрачати клієнтуру



Персонал

  • Персонал



. Умовний розрахунок доходів

  • . Умовний розрахунок доходів

  •  

  • Кава - $ 4,5 тис. на місяць

  • Чай - $ 2,4 на місяць

  • Прохолодні напої - $ 4,5 на місяць

  • Випічка - $ 9 тис. на місяць

  • Алкогольні напої - $ 3 тис. на місяць

  • Чистий прибуток: на місяць - $ 15 тис., на рік - $ 190 тис.

  •  

  • Парадоксальність результату обумовлена тягарем додаткових витрат першого року існування: капітальні придбання, ремонт і витрати початкового періоду. Щоб протриматися до виходу на окупність, потрібно мати якусь "фінансову подушку", тобто розподіляючи суму стартового капіталу доведеться врахувати і кілька місяців неминучих збитків.

  •  

  • При всій приблизності розрахунків цілком очевидно, що такий проект є високорентабельним в перший же рік роботи. У наступному році прибуток повинна зрости за рахунок скорочення витратних статей і у зв'язку зі збільшенням товарообігу (зростання популярності закладу, підвищення професіоналізму персоналу, якості продукції). Іншими словами, точка окупається вже через 9-12 місяців. Формений Клондайк!



Кав’ярні - це формат, який останнім часом бурхливо розвивається. На перший погляд, бізнес виглядає простим і легким: поставив собі кавову машину і тільки встигай до неї чашки підносити, щоб потішити клієнтів ароматним напоєм. Перспективи кав’ярень як бізнесу виглядають для майбутніх інвесторів дуже заманливо. Кількість кав’ярень в Україні невпинно зростає

  • Кав’ярні - це формат, який останнім часом бурхливо розвивається. На перший погляд, бізнес виглядає простим і легким: поставив собі кавову машину і тільки встигай до неї чашки підносити, щоб потішити клієнтів ароматним напоєм. Перспективи кав’ярень як бізнесу виглядають для майбутніх інвесторів дуже заманливо. Кількість кав’ярень в Україні невпинно зростає




База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка