За 2011 р захищено дисертацій: За 2011 р захищено дисертацій



Дата конвертації02.06.2016
Розмір445 b.









За 2011 р. захищено дисертацій:

  • За 2011 р. захищено дисертацій:

  • - 7 на здобуття наукового ступеня кандидата наук.

  • У 2011 р. виконували дисертаційні роботи у якості здобувачів/аспірантів 19 осіб.

  • З 31 січня 2007 р. у ЛІЕТ працює Рада молодих вчених.

  • Науковим відділом сформовано перспективний план підготовки та захисту дисертаційних досліджень на період до 2015 р.

  • У 2011 р. опубліковано:

  • - 12 монографій;

  • - 4 підручника, в т.ч. з грифом МОНМС – 3;

  • - 16 навчальних посібників, в т.ч. з грифом МОНМС – 4;

  • - 302 статті у наукових фахових виданнях України.







«Економіка і підприємництво в Україні»

  • «Економіка і підприємництво в Україні»

  • «Теоретично-методологічні засади туризмології»

  • «Соціально-економічні та управлінські основи туристичної діяльності»

  • «Краєзнавство, культура і туризм»

  • «Рекреаційний туризм і реабілітація»

  • «Інфраструктура туристичної індустрії та питання екології»





кафедра соціально-гуманітарних дисциплін: «Дослідження історії, світової та вітчизняної культури і застосування їх результатів у туризмі»;

  • кафедра соціально-гуманітарних дисциплін: «Дослідження історії, світової та вітчизняної культури і застосування їх результатів у туризмі»;

  • кафедра природничо-математичних дисциплін: «Дослідження інформаційних і фізико-хімічних технологій та економіко-математичне моделювання в туризмі»;

  • кафедра товарознавства та експертизи товарів: «Інновації сучасного асортименту та якості товарів для спорту й туризму»;

  • кафедра іноземних мов: «Формування у студентів умінь професійного спілкування з використанням інформаційних технологій»;

  • кафедра економіки і маркетингу: «Шляхи забезпечення конкурентоспроможності туристичного продукту в контексті економічної безпеки»;

  • кафедра теорії і практики туризму і готельного господарства: «Інноваційно-інвестиційна діяльність в туризмі Західного регіону»;



кафедра бухгалтерського обліку і фінансів: «Облік в туристичному та готельному господарстві та напрями його вдосконалення»;

  • кафедра бухгалтерського обліку і фінансів: «Облік в туристичному та готельному господарстві та напрями його вдосконалення»;

  • кафедра міжнародної економіки та інвестиційної діяльності: «Проблеми та перспективи інтеграції України у міжнародний

  • туристичний бізнес»;

  • кафедра оздоровчого харчування, екології і безпеки туризму: «Теоретичні і прикладні аспекти розвитку оздоровчого харчування і туристичної діяльності на екологічно-безпечній основі»;

  • кафедра харчових технологій та ресторанної справи: «Вдосконалення наукових основ технологій виготовлення українських національних страв у Західному регіоні України та їх впровадження»;

  • кафедра харчових технологій та ресторанної справи: «Дослідження якості закладів ресторанного господарства Західно-Карпатського регіону як складової інфраструктури туризму».



обґрунтовано поєднання методів оцінювання якості водного середовища та якості інформації про дане середовище в межах одного нормативного документу, що дозволяє отримати їх числову інтегральну оцінку;

  • обґрунтовано поєднання методів оцінювання якості водного середовища та якості інформації про дане середовище в межах одного нормативного документу, що дозволяє отримати їх числову інтегральну оцінку;

  • обґрунтовано проект стандарту “ Вимоги до компетентності екологічних лабораторій ”;

  • сформовано теоретико-методологічні засади формування асортименту та якості бавовняних тканини для опорядження підприємств ресторанного господарства;

  • науково обґрунтовано склад молочних коктейлів для окремих категорій споживачів, в т.ч. туристів, обґрунтовано закономірності формування споживних властивостей молочних напівфабрикатів та готових коктейлів з їх використанням, надано комплексну товарознавчу оцінку молочних коктейлів для споживачів, які проживають на йододефіцитних територіях та розроблено класифікацію молочних коктейлів;

  • досліджено роль і можливості використання виробів народних художніх промислів в розвитку етнотуризму, окреслено основні проблеми в галузі виробництва товарів народних художніх промислів в Україні та запропоновано шляхи їх вирішення;



розроблено методичні рекомендації щодо рекреаційної оцінки природних комплексів для потреб велосипедного туризму, здійснено характеристику археологічних пам’яток Львівської області та визначено їх пізнавальну цінність для потенційного використання у туристичній галузі, узагальнено та систематизовано відомості щодо екологічних проблем туризму, визначено основні напрямки і конкретні кроки з екологізації туристичної галузі в регіоні, визначено можливості залучення інвестицій у розвиток прикордонних територій через систему європейських фондів;

  • розроблено методичні рекомендації щодо рекреаційної оцінки природних комплексів для потреб велосипедного туризму, здійснено характеристику археологічних пам’яток Львівської області та визначено їх пізнавальну цінність для потенційного використання у туристичній галузі, узагальнено та систематизовано відомості щодо екологічних проблем туризму, визначено основні напрямки і конкретні кроки з екологізації туристичної галузі в регіоні, визначено можливості залучення інвестицій у розвиток прикордонних територій через систему європейських фондів;

  • проаналізовано залежність раціону туристів від складності та тривалості туристичного походу, виокремлено перелік продуктів, найбільш поширених у туристичному раціоні, які, з урахуванням їх харчової цінності і калорійності, здатні покривати витрати енергії туристів під час подорожі, обґрунтовані пропозиції нових пакувальні матеріалів, таких як високобар’єрні, багатошарові і комбіновані матеріали, які здатні продовжити строки придатності різноманітних харчових продуктів;

  • розраховано розмір санітарно-захисної зони об’єкту – пивного ресторану з пивоварнею по вулиці П. Римлянина м. Львова – в реальних містобудівних умовах із урахуванням даних про ступінь впливу на навколишнє середовище та здоров’я населення;



досліджено особливості та проблеми формування сучасного ринку екомеблів в Україні, виділено основні види товарознавчої інформації, які характеризують екологічну безпечність меблів;

  • досліджено особливості та проблеми формування сучасного ринку екомеблів в Україні, виділено основні види товарознавчої інформації, які характеризують екологічну безпечність меблів;

  • виокремлено регіональні аспекти здійснення зеленого туризму та можливостей його використання у міжнародному туристичному бізнесі, виділено місце транскордонного співробітництва в системі пріоритетів міжнародного, національного та регіонального комерційного рівнів й перспективи використання рекреаційно-туристичних ресурсів державних лісових господарств на транскордонних територіях;

  • опрацьовано рецепти старовинних страв та технологічних режимів їх приготування, досліджено рівень сервісу у ресторанних закладах різних форм власності, які реалізують страви української національної кухні;

  • запропоновано використання у харчових технологіях найбільш перспективних БАД-нутріцевтиків, зокрема, вітамінних фітодобавок, виготовлених за сучас-ними кріотехнологіями, проаналізовано наукові дослідження, що висвітлюють оцінку безпеки БАД-парафармацевтиків із вмістом рослинних компонентів, запропоновано способи вітамінізації традиційних страв харчування дітей шкільного віку з використанням нетрадиційної сировини (спірулін, цистозір, зостер, фукус, екстракт стевії, апіпродукти (мед, квітковий пилок), вітапектин, зародки пшениці тощо).

















проект орнітологічного туристичного маршруту «Долиною річки Верещиця» на території, прилеглій до Яворівського національного природного парку;

  • проект орнітологічного туристичного маршруту «Долиною річки Верещиця» на території, прилеглій до Яворівського національного природного парку;

  • технології виробництва страв покращеної харчової цінності з використанням харчових волокон (пектину, альгінату натрію) та багатофункціональних добавок (стевіозиду, спіруліни і меду)

  • методика математичного моделювання інформації в сфері туристичних послуг з використанням інформаційно-пошукової системи “ТУРИ”.

  • база даних рекреаційних і краєзнавчо-туристичних ресурсів регіону та України, засобів розміщення та харчування з методикою створення туристичного продукту та розрахунку його вартості;

  • стратегічні напрями розвитку сфери рекреації і туризму в Львівській області та її вплив на соціально-економічний стан регіону.






База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка