Завдання магістерської роботи : Завдання магістерської роботи



Дата конвертації01.06.2016
Розмір445 b.





Завдання магістерської роботи :

  • Завдання магістерської роботи :

  • 1. Провести аудит належних виробничих практик.

  • 2. Проаналізувати схему технологічного процесу.

  • 3. Здійснити опис продукту.

  • 4. Провести аналіз ризиків.

  • 5. Зробити висновки і пропозиції по виробництву.



  • Об′єкт дослідження : розроблення елементів системи НАССР для виробництва овочево-фруктових соків на ПАТ «Гощанський завод продтоварів»

  • Предмет дослідження : овочево-фруктові соки, що реалізуються в торгівельній мережі Рівненщини та областей України.











































Плодоовочева продукція відіграє важливу роль у харчуванні всіх категорій населення - дітей, молоді, дорослих, і повинна бути присутня в щоденному раціоні людей. Тому безпечність, а з тим і якість цієї групи харчових продуктів, відсутність фізичних, хімічних і мікробіологічних ризиків має бути гарантована виробниками та переробниками.

  • Плодоовочева продукція відіграє важливу роль у харчуванні всіх категорій населення - дітей, молоді, дорослих, і повинна бути присутня в щоденному раціоні людей. Тому безпечність, а з тим і якість цієї групи харчових продуктів, відсутність фізичних, хімічних і мікробіологічних ризиків має бути гарантована виробниками та переробниками.

  • Забезпечення безпечності соків неможливе без впровадження на підприємстві ПАТ «Гощанський завод продтоварів» системи НАССР, яка забезпечувала б задокументовану відповідність виробництва вимогам міжнародних стандартів, що є особливо актуальним.

  • Основними попередніми етапами для розробки плану НАССР є :

  • – формування робочої групи, яка складається з осіб, що мають спеціальні та поглиблені знання в галузі сокової продукції та процесів її виробництва;

  • – опис харчового продукту та його збуту;

  • – розроблення схеми виробничого процесу;

  • – перевірка схеми виробничого процесу.



Під час аналізу небезпек сировини і допоміжних матеріалів було виявлено :

  • Під час аналізу небезпек сировини і допоміжних матеріалів було виявлено :

  • - біологічні небезпеки (містять різні форми бактерій : мікроогранізми, їх токсини, гнильні і хвороботворні бактерії, бактерії групи кишкових паличок, цисти та клітини патогенних кишкових найпростіших, яйця та личинки кишкових гельмінтів)

  • - хімічні небезпеки (міститять важкі метали, нітрати, пестициди, мікотоксини, радіонукліди, залишки миючих засобів)

  • - фізичні небезпеки (можуть містити сторонні частки : пил, гілочки дерев, волосся, грунт, бите скло)

  • Ефективним засобом оцінювання ймовірності появи небезпечного чинника та серйозності наслідків вживання небезпечного продукту в їжу є аналіз ризиків за методом Парето : 20 % причин викликає 80 % проблем.

  • Під час аналізу схеми технологічного процесу було виявлено критичні точки :

  • – фільтрування;

  • – гомогенізація;

  • наповнення банок;

  • – перевірка герметичності;

  • – стерилізація, зберігання.

  • Визначення причин, які дають величину, відповідну вибраному критерію (80%) є : стерилізація, наповнення та перевірка герметичності.



ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !!!!

  • ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !!!!




База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка