"Значення травлення. Органи травлення. Методи дослідження травлення."



Дата конвертації03.06.2016
Розмір445 b.


Тема уроку: “Значення травлення. Органи травлення. Методи дослідження травлення.”


Мета:



“Ми їмо для того, щоб жити, а не живимо для того, щоб їсти” Сократ

  • Проблемні питання:

  • Чому вживання в їжу вареного білка корисне для здоров’я, а введення білка у кров може привести до смерті?

  • Що роблять людині, яка при певному захворюванні знаходиться без тями і не може самостійно вживати їжу?



Арабський лікар Авіценна Ібн-Сіна розробив правила раціонального харчування, згідно з якими, у харчовому раціоні повинна бути тваринна і рослинна їжа.

  • Тваринного походження



Поживні речовини – це життєво необхідні складові частини їжі, які організм використовує для будови клітин та як джерело енергії.

  • Білки



Травлення – це процес розщеплення складних органічних речовин на прості сполуки, які можуть всмоктуватись в кров и лімфу та засвоюватися організмом.

  • Травлення – це процес розщеплення складних органічних речовин на прості сполуки, які можуть всмоктуватись в кров и лімфу та засвоюватися організмом.



Травна система органів людини складається :



Органи травлення складаються:



Оболонки травного каналу





Ферменти – це біологічно активні речовини, здебільшого білкової природи, здатні прискорювати біохімічні реакції.



Дослідження органів травлення пов’язане з російським фізіологом І.П. Павловим





Афоризми

  • Наші харчові речовини повинні бути лікарськими препаратами, а наші лікарські препарати повинні бути харчовими речовинами (Гіппократ)

  • Доля націй залежить від того, як вони харчуються. (А. Брилья Саварен)

  • Домашнє завдання:

  • Опрацювати § 35-36. Дати відповіді на питання після параграфа.



Дотримуйтесь правил раціонального харчування! Будьте здорові !

  • Дотримуйтесь правил раціонального харчування! Будьте здорові !




База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка