Грецька кухня кухня богів



Дата конвертації08.06.2016
Розмір445 b.


Презентація на тему:

  • Грецька кухня - кухня богів


Географічне положення

  • Гре́ція (грец. Ελλάδα — Еллада), офіційна назва Гре́цька Респу́бліка (грец. Ελληνική Δημοκρατία) — європейська держава напівдні Балканського півострова та численних островах. На півночімежує з Албанією, Республікою Македонією та Болгарією, насході — з Туреччиною. Південні береги омиваються Середземним морем, західні — Іонічним, східні — Егейським. До складу Грецької республіки також входить автономна чернеча республіка Афон, розташована на півострові Халкідіки Айон-Орос.

  • Сучасна Греція — спадкоємиця культури Стародавньої Греції і вважається колискою західної цивілізації, батьківщиною світовоїдемократії, західної філософії, основних принципів фізико-математичних наук, мистецтва театру та Олімпійських ігорсучасності. Грецька мова має найдовшу історію серед усіх мовіндоєвропейської групи, адже нараховує 34 століття тількиписемного періоду. На основі грецької абетки виникли латиницята кирилиця.

  • Багата культурна спадщина, географічне положення роблять Грецію однією з найбільш відвідуваних країн світу. Вона приваблює туристів одночасно рекреаційними курортами, різнобічним історико-культурним туризмом та паломництвом до святинь всього християнського світу.



Грецька кухня — типово середземноморська кухня, досить здорова і різноманітна. Її характеризують свіжі інгредієнти, вміле використання приправ і зелені, котрі збирають в горах і селах, неперевершені оливки таоливкова олія і простота прийому їжі. З м'яса найбільш популярнабаранина. Використовується багато риби та морепродуктів.

  • Грецька кухня — типово середземноморська кухня, досить здорова і різноманітна. Її характеризують свіжі інгредієнти, вміле використання приправ і зелені, котрі збирають в горах і селах, неперевершені оливки таоливкова олія і простота прийому їжі. З м'яса найбільш популярнабаранина. Використовується багато риби та морепродуктів.



Найстаріший рецепт

  • Один з найстаріших рецептів — це рецепт приготування риби і автори його греки. Риба на столі у греків — повсякденна їжа. Риба готується і подається в різних варіаціях:гаряча, холодна, смажена, запечена, тушкована, фарширована і у вигляді начинки для інших блюд, вялена, копчена, солона, маринована.



Типові страви

  • Типові страви

  • Грецький салат — візитівка грецької кухні для багатьох європейців

  • Баклава — десерт, випічка, у якій шари тіста чергуються із шарамигоріхів.

  • Василопіта — пиріг, який випікається 1 січня у День Святого Василя.

  • Баклажан папуцакіа — баклажан, начинений яловичиною та овочами.

  • Гірос — м'ясо, приготоване на спеціальному вертелі.

  • Грецький йогурт та на його основі закуска цацикі, іздодаванням зелені, огірка та часнику.

  • Долма — виноградне листя, начинене яловичиною та рисом.

  • Колокіта — цукіні, начинене курячим філе з томатним соусом.

  • Мезе — кулінарна церемонія, може бути рибною, м'ясною або змішаною та складатись із 15-20 страв.

  • Мусака — запіканка з баклажанів та баранини, з соусом і сиром.

  • Сувлакі — шашлик з ягнятини або свинини.

  • Пастітсіо — макарони в сметанному соусі.

  • Скордалія — соус, виготовлений з подрібненого часнику, волоського горіха, мигдалю, картопляного пюре і розтовчених сухарів.



Грецькі сири

  • Сир анфотирос

  • Сири з овечого молока

  • Фета

  • Анфотирос

  • Касері

  • Кефалотірі

  • Грав'єра

  • Кефалограв'єра

  • Мізіфра

  • Манурі

  • Метсовоне



Оскільки більшість греків люди небагаті тому:

  • Вони — цінителі і любителі овочевих страв. Овочі проростають на їх городах в великій кількості і урожай завжди високий. Особливо люблять греки виноград, листя з фаршем.



Страви з овочів

  • Одне з самих древніх грецьких страв — рулет з інжирного аркуша. Виноградне листя як свіже так і мариноване, наповнюють м'ясом або рисом і поливають соусом із збитих яєць і лимонного соку. Люблять в Греції також овочі, які можна фарширувати: перець, гарбуз, помідори, огірки.



М’яско

  • З м'яса греки віддають перевагу баранині, але в ходу і яловичина, і свинина, і кури. Порційні шматки м'яса пасерують з цибулею, перцем, помідорами, баклажанами, маслинами, інколи з картоплею, грибами, рисом. М'ясо часто готують на решітках або на рашпері, використовуючи при цьому деревне вугілля, що додає блюду пікантний аромат. В такий спосіб готують знаменита в Греції страва — «кебаб».

  • .



супчики

  • Супи як правило греки не їдять проте їх кухня знає і юшку з чечевиці,квасолевий суп,рибний суп і бульйон з лимонно – яєчною заправкою. Крім того на паску в страсну пятницю,прийшовши з церкви прийнято споживати магиріцей – суп зовечих потрухів. Основний компонент супів — м'ясний бульйон, бульйон з птиці, риби. Його злегка заправляють кислим молоком, яйцями, рисом, овочами.



ласощі

  • На десерт греки віддають перевагу фруктам, яких тут удосталь, як по кількості так і по асортименту.

  • Турки правили в Греції 400 років і ці часи не могли не відбитися на кулінарії. Греки успадкували від турок мистецтво готувати всякі зацукровані ласощі з луком, які тут називають турецьким медом. також найхарактерніші грецькі ласощі які розповсюджені в росії є кадафії баклавас галактобуреко – їх роблять з листкового тіста яке поливають сиропом



кава

  • Від турецького владицтва залишився і звичай готувати каву у високих судинах; заливають каву холодною водою, відразу додають цукор і ставлять на вогонь.



Типові напої

  • Узо — анісова горілка.

  • Метакса — рід бренді.

  • Фраппе — кава з льодом.

  • Рецина — грецьке вино з додаванням соснової смоли, трьох видів: біле, рожеве, червоне.

  • Ципуро — рід бренді.



вина

  • Самим витонченим і знаменитим грецьким сортом вважається білий сорт асіртіко. "Король Санторина" (як величають його виноградарі) чудовий як для виготовлення сортових вин (повнотілих, з високою кислотністю, з делікатними квітковими і мінеральними відтінками, цитрусовими ароматами), так і в купажах з Совіньон Блан.  Цей сорт незамінний у виробництві традиційних десертних вин острова Санторін – Vinsanto – з заїзюмленного винограду (після збору 15 днів підсушують на сонці ), які вимагають довгої витримки в бочках (не менше 5 років) і через 20 років розвивають складний аромат з нотами апельсина, фіги і кави.

  • Солодкість Vinsanto дозволяє виробляти з асіртіко і сухі вина з дуже великим потенціалом зберігання, наприклад прекрасні старі вінтажі Canava Roussos. З інших сортів особливої ​​уваги гідні афірі і айдані. Їх купажіруют з асіртіко, щоб додати провину певні відтінки смаку та аромату.



Презентацію підготувала: учениця групи ТК – 21 Веселовська Яна



Каталог: Files -> downloads
downloads -> Чому займенник має таку назву? Яка його роль у мовленні?
downloads -> Кривоколінського навчально-виховного комплексу
downloads -> Інтелектуальна готовність
downloads -> Українська мова
downloads -> Тема. Що таке Батьківщина
downloads -> Мета: висвітлити життєвий і творчий шлях Р. М. Рільке, розкрити образ України у світі філософських та естетичних пошуків митця; визначити провідні мотиви лірики поета; Мета
downloads -> Урок-презентація на тему:"Голодомор 1932-1933 років. 80 років з часу трагедії"


Поділіться з Вашими друзьями:


База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка