Науковий керівник – засл діяч науки і техніки України д-р техн наук, проф. Пилипенко Л. М



Дата конвертації04.06.2016
Розмір445 b.





















Науковий керівник – засл. діяч науки і техніки України д-р техн. наук, проф. Пилипенко Л.М..

  • Науковий керівник – засл. діяч науки і техніки України д-р техн. наук, проф. Пилипенко Л.М..

  • Внесок в розвиток теорії:

  • Розроблені наукові основи визначення безпечності рослинних харчових продуктів шляхом проведення інтегрованого дослідження факторів ризику розробленими пріоритетними методами аналізу з урахуванням сучасних умов, принципів НАССР і особливостей українського регіону.

  • Експериментально перевірена індикативність розроблених методик дослідження ризиків відносно критеріальних показників.

  • Розроблена сучасна методологія дослідження ризиків небезпечності рослинної продукції, встановлення показників і точок контролю небезпеки рослинних систем тривалого зберігання.

  • Прикладні результати:

  • Результати дослідження дозволяють запропонувати інтегрований аналіз ризиків, який забезпечує безпеку рослинних продуктів та здатний детектувати вплив особливостей екології регіонів, технологій переробки сировини, умов вирощування, зберігання сировини до переробки та готової продукції тощо.

  • Затверджені заст. міністра Мінагрополітики України Методичні вказівки «Державні нормативні документи на сировину, напівфабрикати, матеріали та консервовану продукцію. Показники безпечності та якості»

  • Впровадження: 18 статей, 4 патента, державні нормативні документи

  • В навчальний процес: конспекти лекцій з дисциплін «Мікробіологія», «Технічна мікробіологія», лабораторні практикуми, науково-дослідна робота студентів



Науковий керівник - д-р техн. наук, професор Бурдо О.Г.

  • Науковий керівник - д-р техн. наук, професор Бурдо О.Г.

  • Внесок в розвиток теорії:

  • Обґрунтовано й експериментально підтверджено ефективність застосування апаратів із ротаційним термосифоном (РТС) при випарюванні харчових неньютонівських рідин

  • Одержано математичні моделі процесів тепло- масопереносу, бародифузії в нанопорах та нанокапілярах рослинної сировини для розробки сучасного обладнання.

  • Розроблено та досліджено конструкції енергоефективного обладнання.

  • Прикладні результати:

  • основи теорії тепломасообміну в умовах комбінованої дії мікро- нано- і масопереносу для розробки сучасного обладнання АПК;

  • енергоефективні схеми сушіння, концентрування, екстрагування для зернопереробної, харчоконцентратної, консервної галузей АПК;

  • проект нормативної документації на випарний апарат із РТС

  • Впровадження: 9 статей, 1 патент, 1 канд. дисертація. Промислова апробація випарного апарата із РТС проведена на відкритому акціонерному товаристві «Концерн Хлібпром» в лініях з термообробки в’язких та дисперсних середовищ.

  • В навчальний процес: курси лекцій, науково-дослідні роботи студентів, лабораторні стенди для вивчення кінетики комбінованих процесів переносу



Науковий керівник - д-р хім. наук, професор Бельтюкова С.В.

  • Науковий керівник - д-р хім. наук, професор Бельтюкова С.В.

  • Внесок в розвиток теорії:

  • Досліджені загальні закономірності сорбції з розчинів іонів рідкісноземельних елементів на матрицях різної природи і їх комплексних сполук.

  • Визначені оптимальні умови комплексоутворення (спектри поглинання, люмінесценції, збудження, триплетні рівні лігандів, квантові виходи люмінесценції).

  • Проведений вибір сорбентів, придатних для твердофазного люмінесцентного тест-визначення біологічно активних речовин та консервантів.

  • Прикладні результати:

  • Нові аналітичні форми для створення тест–систем та сорбційно-люмінесцентних методик для визначення поліфенольних антиоксидантів в харчових продуктах та рослинній сировині.

  • Високочутливі та селективні методики люмінесцентного визначення антиоксидантів поліфенольного типу і консервантів в харчових продуктах та рослинної сировині з використанням сенсибілізованої люмінесценції іонів лантанідів в фазі сорбенту.

  • Впровадження: 3 статті, 2 виступи на міжнародних конференціях за межами України, подана 1 заявка на патент, готується 2 канд. дисертації

  • В навчальний процес: курс лекцій, науково-дослідна робота студентів



Наукові керівники – д-р техн. наук, проф. Станкевич Г.М., д-р техн. наук, проф. Тітлов О.С.

  • Наукові керівники – д-р техн. наук, проф. Станкевич Г.М., д-р техн. наук, проф. Тітлов О.С.

  • Внесок в розвиток теорії:

  • Встановлено закономірності зміни теплофізичних та масообмінних характеристик біополімерів рослинного походження (гірчиці, зерна вівса гол озерного) в залежності від їх вологості та температури.

  • Досліджено зміни хімічного складу, які відбуваються при зберіганні сухих та охолоджених біополімерів.

  • Встановлено закономірності охолодження біополімерів рослинного походження при активному вентилюванні.

  • Прикладні результати:

  • Результати досліджень дозволять прогнозувати поведінку показників якості рослинної сировини на різних етапах її обробки і зберігання, а також визначати строки безпечного зберігання та розробити необхідне енерго- і ресурсозберігаючого устаткування.

  • Розробка проектів галузевих нормативних документів, насамперед доповнень до діючої «Інструкції по сушінню зерна...», «Інструкції з активного вентилювання зерна...», «Інструкції по зберіганню зерна…» та інших, які будуть впроваджуватись на підприємствах галузі

  • Семінари з підвищення кваліфікації працівників підприємств галузі зберігання та переробки зерна.

  • Впровадження: 5 статей, подано 6 заявок на патенти, готується 2 канд. дисертації

  • В навчальний процес: курс лекцій при підготовці бакалаврів, спеціалістів та магістрів за спеціальністю «Технологія зберігання та переробки зерна», зокрема в дисциплінах «Сушіння зерна», «Зберігання зерна», «Технологія елеваторної промисловості», «Інформаційні технології в інженерних розрахунках галузі», «Теплотехніка» та ін., науково-дослідна робота студентів





























Тематичній мережі Європейського Союзу Еразмус-3 (Thematic Network) "ISEKI – Food 3 - Integrating Safety and Environmental Knowledge In Food towards European Sustainable Development” на 2008-2012 роки, в якій партнерами ОНАХТ є 116 вищих навчальних закладів і установ Європи.

  • Тематичній мережі Європейського Союзу Еразмус-3 (Thematic Network) "ISEKI – Food 3 - Integrating Safety and Environmental Knowledge In Food towards European Sustainable Development” на 2008-2012 роки, в якій партнерами ОНАХТ є 116 вищих навчальних закладів і установ Європи.

  • міжнародній мережі ISEKI_MUNDUS-2 Internationalization and Sustainability of ISEKI–Food Network, в якій партнерами ОНАХТ є 38 вищих навчальних закладів із 26 країн світу та повна Європейська мережа "ISEKI – Food 2". Очікуваними результатами співробітництва є інтернаціоналізація і підвищення якості освіти в галузі харчової науки і технології, а також інтеграція в Європейське середовище в цій галузі.







ОНАХТ спільно з Одеською облдержадміністрацією розробили регіональну програму екологічного сільського господарства “Технопарк Біоагроінвест”

  • ОНАХТ спільно з Одеською облдержадміністрацією розробили регіональну програму екологічного сільського господарства “Технопарк Біоагроінвест”

  • Спільно з Головним управлінням агропромислового розвитку ОДА організовано систему навчання головних спеціалістів сільгосппідприємств Одеської області

  • На замовлення ОДА розроблена “Стратегія економічного розвитку м. Одеси”

  • ОНАХТ приймало участь у формуванні регіональної програми науково-технологічного та інноваційного розвитку Одеського регіону на 2011-2020 роки

  • Спільно з ОДА розроблена цільова програма “Енергетичний моніторинг підприємств АПК та організацій бюджетної сфери Одеського регіону на 2011-2013рр.

  • Науковці академії приймали участь у розробці програми залучення інвестицій в одеську область на 2011-2015 рр.

  • Спільно з Головним управлінням зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції облдержадміністрації розроблено цільову програму “Освоєння зовнішніх ринків виноробства підприємствами Одеської області на 2011-2013 роки”.











Щиро дякуємо за увагу

  • Щиро дякуємо за увагу



Каталог: images -> files -> nauka -> prezent -> 2011
2011 -> Основними завданнями лабораторії оцінки рівня креативності та інтелекту є
2011 -> 1. Тяньцзінський університет технології та навчання, кнр
2011 -> За 2011 р захищено дисертацій: За 2011 р захищено дисертацій
2011 -> Факультети 14, факультети 14
2011 -> Основні напрями наукової діяльності
2011 -> Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана
2011 -> Інформація про наукову діяльність за 2011 рік пріоритетні напрями наукової діяльності Сумдпу у 2011 році


Поділіться з Вашими друзьями:


База даних захищена авторським правом ©pres.in.ua 2019
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка