Петрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Навчальний проект учениці 11 класу Компаніївського МНВК групи “Продавці” Стрижак Юлії
Кондитерські вироби
Кондитерські товари – харчові продукти, які мають зазвичай солодкий смак та гарний зовнішній вигляд. Їх виготовляють з цукру, патоки, плодів та ягід, борошна, крохмалю, горіхів, какао-бобів, жирів, яєць, кислот тощо. Кондитерські товари – харчові продукти, які мають зазвичай солодкий смак та гарний зовнішній вигляд. Їх виготовляють з цукру, патоки, плодів та ягід, борошна, крохмалю, горіхів, какао-бобів, жирів, яєць, кислот тощо. За видами сировини, особливостями виробництва та товарними властивостями кондитерські вироби поділяють на кілька груп.
Фруктово-ягідні кондитерські вироби:
ВАРЕННЯ Продукт, отриманий з цілих або різаних шматочків плодів,ягід, деяких овочів, пелюсток троянд, уварених у цукровому або цукрово-патоковому сиропі до певної густини.
ПОВИДЛО Продукт однорідної густої концепції, який одержують уварюванням пюре плодів та ягід з цукром до мазкої консистенції.
ДЖЕМ Фруктово-ягідний кондитерський виріб желеподібної консистенції.
МАРМЕЛАД Фруктово-ягідний продукт желейної консистенції, кисло-солодкого смаку з ароматом плодаів.
ПАСТИЛЬНІ ВИРОБИ Пастильні вироби отримують збиванням вивареного плодово-ягідного пюре з цукром та яєчним білком або іншими піноутворювачами. Пастила буває клейова і заварна.
Шоколад і какао-порошок
ШОКОЛАД Кондитерський виріб, що складається з шоколадної маси (какао-боби, цукрова пудра, какао-масло), начинки або без неї, сформований у вигляді плиток, батонів або фігурок різної форми.
Залежно від рецептури шоколад поділяється на Залежно від рецептури шоколад поділяється на - звичайний (60% цукру, 30% тертого какао) без домішок та з домішками
- десертний (до 45% цукру) без домішок і з домішками, пористий десертний без домішок і з домішками та начинкою
- Ваговий звичайний, без домішок і з різними домішками.
КАКАО-ПОРОШОК Харчовий продукт, який отримують з подрібнених і розтертих ядер бобів какао і частково віджатого масла. Залежно від масової частки жиру какао-порошок буває: жирний (20% жиру), напівжирний (17% жиру), знежиреної жирності (14% жиру)
Цукерки, карамель, ірис, драже
ЦУКЕРКИ Кондитерські вироби, що виготовляються на цукровій основі з різними наповнювачами. Залежно від способу виготовлення і оздоблення поверхні цукерки бувають неглазуровані та глазуровані.
КАРАМЕЛЬ Кондитерський виріб, що складається з карамельної маси і начинки або тільки з карамельної маси. Виробляють карамель двох видів.
Льодяникова карамель Складається з однієї карамельної маси, має тверду консистенцію, різний смак та колір залежно від доданих кислот, есенцій та барвників.
Карамель з начинкою Складається з оболонки, виготовленої з карамельної маси і начинки.
ІРИС Кондитерський виріб аморфної структури, головними складовими якого є молоко та цукор.
ДРАЖЕ Виріб, який складається з корпуса і цукрової накатки у формі дрібних кульок або камінців. Може бути глазурованим та неглазурованим.
ПЕЧИВО Залежно від способу приготування, рецептури, зовнішнього вигляду, структури і смакових особливостей розрізняють печиво: затяжне, здобне, сухе (крекер), галети.
ВАФЛІ
ТОРТИ, ТІСТЕЧКА, РУЛЕТИ Кондитерські вироби з пластів тіста та начинки. За рецептурою бувають: бісквітні, пісочні, листкові, заварні, повітряні, повітряно-горіхові. За способом оздоблення: кремові, з помадкою, желейні, з фруктово0ягідною начинкою, з цукатами, шоколадні.
Дякую за увагу!
Поділіться з Вашими друзьями: |