Розкрити суть проблеми надмірного накопичення нітратів сільськогосподарських рослинах; розкрити суть проблеми надмірного накопичення нітратів сільськогосподарських рослинах
Запропонувати практичні рекомендації по зниженню змісту нітратів в овочах і фруктах.
Результати роботи можна використовувати на уроках хімії, біології та ОБЖ, факультативах. Запропоновані поради щодо зниження вмісту нітратів у продуктах стануть в нагоді кожному, хто зацікавлений у підтриманні та збереженні свого здоров’я.
Результати роботи можна використовувати на уроках хімії, біології та ОБЖ, факультативах. Запропоновані поради щодо зниження вмісту нітратів у продуктах стануть в нагоді кожному, хто зацікавлений у підтриманні та збереженні свого здоров’я.
Високий (до 5000 мг) - буряк, кріп, пекінська капуста, редиска, зелена цибуля;
Високий (до 5000 мг) - буряк, кріп, пекінська капуста, редиска, зелена цибуля;
Середній (до 300-600 мг) - кабачки, кавуни, гарбуз, морква, капуста білокачанна, огірки;
Тема:«Визначення вмісту нітратів у харчових продуктах».
Тема:«Визначення вмісту нітратів у харчових продуктах».
Мета: ознайомитися із способом визначення вмісту нітратів у харчових продуктах, продовжувати формувати навички практичної роботи й поводження з реактивами й обладнанням, розвивати пізнавальну активність, виховувати бережливе ставлення до свого організму.